Conferința internațională „Soluții inovatoare în educație”, ediția a X-a, 23 mai 2024

Celebrăm excelența în educație la a 10-a ediție a conferinței EduMagic, unde relevăm împreună conceptul de nota 10! Această ediție promite să fie o explozie de inspirație cu 10 momente WOW alături de speakeri remarcabili, pe teme precum bune practici din străinătate în învățarea prin joc, descoperiri revoluționare în neurodidactică sau construirea de relații autentice cu elevii și părinții.

Participă și tu joi, 23 mai, online, de la ora 18:00! Apasă pe Adaugă în coş pentru a te alătura comunității noastre vibrante și a trăi magia învățării inovatoare.

CADOU: Primești pe lângă biletul la conferință 3 workshop-uri incluse a câte 90 minute de crearea lecțiilor interactive susținute de cei 3 parteneri internaționali Mozaik Education, Genially și Eduboom.

Acceptăm și plata cu cardul pentru prima de carieră didactică (Pluxee)!

Ai nevoie de ajutor? Apeleaz-o pe Ana la 0760.676.802 (L-V, 9-17).

198,00 lei
Continut Curs 4 Prelegeri + 0 Assignment Duration
1. Introducere 01:00 1 Prelegeri
Introducere 01:00
2. Tutoriale administrative 01:03:58 3 Prelegeri
Cum ţi s-a părut cursul? 01:00:00
Nu uita să ne adresezi întrebări! 02:01
Cum descarci certificatul? 01:57

Începând cu 2018, conferința a strălucit cu prezentări care au abordat provocări actuale în educație, oferind soluții concrete și exemple de bune practici internaționale. Peste 10.000 de profesori din România au fost parte a unui succes răsunător, marcând un punct de referință în evoluția profesională continuă.

În acest an, ne propunem să depășim așteptările, transformând fiecare prezentare într-o sursă de inspirație și învățare. Pentru prima dată avem 3 parteneri internaționali care vin cu bune practici din 3 țări diferite. Te invităm să fii parte a acestei celebrări a inovației în educație, să descoperi tehnici noi și să îți îmbogățești metodele didactice. #preșcolar #primar #gimnazial #liceal

10 momente WOW

Învățarea prin joc

Bune practici din Bulgaria - Svilena Dimitrova, profesor pentru ciclul primar, evidențiază utilizarea inovatoare a jocurilor și instrumentelor pentru a îmbunătăți învățarea științelor. Partener internațional: Mozaik Education.

Lecții interactive

Bune practici din Italia - Mariarosaria Longo, profesor de matematică, prezintă cum creezi lecții captivante folosind storytelling și experimentarea. Partener internațional: Eduboom.

Învățarea prin explorare

Bune practici din Spania - Simona Ghenea demonstrează eficiența activității de investigație în procesul de învățare printr-un joc interactiv. Partener internațional: Genially.

Descoperiri revoluționare din neurodidactică

Costin Dămășaru, fondatorul Centrului de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis, abordează subiectul neuroplasticității și povestește despre capacitățile de învățare și de adaptare ale creierului.

Potențialul transformator al inteligenței artificiale

Simona Anasia, profesor informatică și TIC, prezintă modalități în care putem folosi inteligența artificială ca asistent pentru îmbunătățirea procesului educațional.

Programe Erasmus care deschid orizonturi

Daniela Ionele, profesor cu experiență începând cu 2018 în proiecte Erasmus, împărtășește secrete despre cum poți aplica pentru un astfel de proiect, obstacole și exemple de proiecte câștigătoare.

Evaluarea digitală care simplifică

Elena Diaconescu, profesor pentru înv. primar, prezintă forme de evaluare care nu pun presiune pe elevi, permit personalizare și oferă feedback imediat.

Relații autentice cu elevii

Daniela Doru, profesor pentru înv. gimnazial și liceal, prezintă o metodă funcțională de a crea și îmbunătăți relațiile profesor-elev și elev-elev, abordând tema comunicării non-violente, ascultării și exprimării oneste.

Tehnici de relaxare

Irina Ștefănescu, coach profesori metode de acțiune, vine cu metode de relaxare care aduc echilibru în viețile noastre.

Relații constructive cu părinții

Anca Mezei, educator Merito din comunități vulnerabile, prezintă intervenții pentru reglarea atitudinii, pentru a-i apropia pe părinți de viața școlară a copiilor lor și a-i atrage ca parteneri.

Totul înglobat într-o călătorie de învățare captivantă

Sorina Conea și Cristian Dițoiu, co-fondatori EduMagic și inițiatorii programului gratuit de învățare continuă Învăț și Zâmbesc, se asigură din rolul de moderatori că fiecare dintre participanți are parte de o experiență valoroasă și interactivă.

+ 3 workshop-uri detaliate CADOU

Atelier online Mozaik Education

Pasionată de inovație educațională, Elena Diaconescu te introduce în lumea fascinantă a Mozaik Education într-un workshop de 90 min. desfășurat în maxim 1 lună de la conferință. Profesor înv. primar la Școala Gimnazială „Ioan Bădescu”  din Popești-Leordeni, Ilfov, Elena este formator certificat, trainer certificat Mozaik Education.

Atelier online Eduboom

Expert în crearea lecțiilor interactive pe Eduboom, Anca Tudose îți împărtășește din experiența sa de peste două decenii în educație. Anca este profesor de matematică la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” şi are o experienţă de peste 24 ani în învăţământ.

Atelier online Genially

Un nume de referință în învățământul primar, Simona Ghenea îți arată cum să integrezi tehnologia în sala de clasă într-un mod creativ și eficient. Simona este profesor înv. primar la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova, profesor metodist, formator CCD Dolj în multiple ocazii, membru al Corpului Național al experților în management educațional, mentor de practică pedagogică.

Pentru a te înscrie apasă pe Adaugă în coș. Plata se realizează individual doar cu cardul sau prin transfer bancar pentru grupuri. Ana te poate ajuta la telefon 0760.676.802 (L-V, 9-17) sau prin email [email protected]

10 speakeri remarcabili

Dr. Drd. Psih. Costin Dămășaru - Fondator și CEO Veruvis

Costin a studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, SUA, în cadrul programului de Executive Education – Neuroscience for Leadership. Acolo a lucrat cu cercetători de renume la nivel global, în domeniul îmbunătățirii performanței creierului uman, folosind tehnologia Brain Mapping și Brain Computer Interface. Este Doctor în Management, licențiat în Psihologie și a obținut un Masterat în Administrarea Afacerilor. În prezent este Doctorand în Fizică, în cadrul Facultății de Științe Aplicate, din cadrul Universității Politehnica București și Masterand în Neuroștiințe Aplicate în cadrul Universidad Isabel I din Burgos, Spania.

Neuroplasticitatea reprezintă capacitatea creierului de a forma noi legături neuronale și de a reorganiza modul în care acestea se formează. Costin Dămăşaru va aborda subiectul neuroplasticității care poate fi accesată la orice vârstă și va povesti despre capacitățile de învățare și de adaptare ale creierului. Va vorbi pe larg despre cum putem dobândi aceste aptitudini atât prin utilizarea tehnologiei de ultimă generație, pe care o utilizează la Veruvis și Veruvis Kids, cât și prin modalități convenționale.

Svilena Dimitrova - Profesor înv. primar la Școala Gimnazială Yoan Ekzarh Balgarski, Bulgaria

Svilena este expert ICT certificat mozaLearn, implicată activ în Mozaik Education, unde contribuie la adaptarea resurselor educaționale pentru sistemul educațional bulgar și găzduiește webinare pentru profesorii bulgari.

În cadrul conferinței va evidenția utilizarea inovatoare a jocurilor și instrumentelor MozaBook pentru a îmbunătăți învățarea științelor la un club STEM. Prin încorporarea tehnicilor de gamification, implicarea și interesul studenților pentru materie poate fi mult îmbunătățit, făcând chiar și cele mai abstracte concepte mai ușor de înțeles. Aceste instrumente interactive pot revoluționa metodele tradiționale de predare și pot crea un mediu de învățare dinamic și captivant pentru elevi.

Mozaik Education este unul dintre partenerii internaționali ai conferinței și lider în domeniul educației digitale inovatoare, a învățării, a publicării și a managementului educațional. Mozaik a început acum 25 de ani ca o editură de manuale pentru învățământul primar și secundar, publicând titluri pentru toate materiile școlare și devenind în cele din urmă lider de piață în Ungaria. Mozaik este prezent în peste 40 de ţări.

Anca Mezei - Profesor înv. preșcolar la Școala Gimnazială nr. 5 Săcele, jud. Brașov

În anul 2022 a fost desemnată educator MERITO. Începând cu anul 2007 a activat ca profesor în comunități vulnerabile, unde a interacționat cu foarte mulți părinți cu diferite nevoi. În cadrul sesiunii va prezenta o serie de intervenții la nivelul atitudinii, pentru a-i apropia pe părinți de viața școlară a copiilor lor și a-i atrage ca parteneri.

Elena Diaconescu - Profesor înv. primar la Școala Gimnazială „Ioan Bădescu”  din Popești-Leordeni, Ilfov

Elena este formator certificat, trainer certificat Mozaik Education, mentor de practică pedagogică, fiind interesată de robotică și programare Nextlab și Codeweek, precum și de crearea de conținut digital pe platformele  Canva, Bookcreator, Nearpod.

Daniela Elena Ionele - Profesor discipline tehnice, TIC și Informatică în cadrul Liceului „August Treboniu Laurian” Agnita, Sibiu

În anul 2021, Daniela a fost premiată drept profesor MERITO 2021 și Ambasador de Învățare Erasmus. Având o experiență din 2018 în proiectele Erasmus (2 proiecte pe VET, în 2020 a obținut Acreditarea VET a liceului, iar acum este în al treilea an de acreditare VET), Daniela va împărtăși câteva informații și secrete despre: cum poți aplica cu școala pentru un proiect Erasmus, care sunt obstacolele întâmpinate în aplicare, exemple de proiecte câștigătoare, și nu în ultimul rând, cum poți aplica tu, în calitate de cadru didactic, pentru un curs internațional din cadrul programului Erasmus+.

Daniela Doru - Profesor înv. gimnazial și liceal la Babel Școală și Liceu din Timișoara

Daniela este mindfulness coach certificat pentru adolescenți, facilitator Comunicare Nonviolentă, facilitator World Peace Game, profesor SuperTeach. Daniela este creatorul podcastului educațional „Învăț și Zâmbesc”. Aceasta se descrie pe sine ca un om care învață continuu și care iubește experiențele vieții. Pasionată de educație, a ajuns să învețe cu inima pentru a-și cultiva mintea. Lucrează atât în educație formală, cât și nonformală, iar în aceste contexte educaționale îi place să creeze oportunități de explorare și cunoaștere interioară care aduc claritate, inspirație și creștere.

Simona Anasia - Profesor de informatică și TIC la Liceul Teoretic Emil Racoviță” și la Școala Gimnazială Nr. 7 din Galați

Simona deține un master în Sisteme Inteligente și este membru al Corpului Național al Experților în Management Educațional. Este implicată activ în proiecte educaționale și participă la numeroase cursuri de formare profesională. Este o adeptă a metodelor interactive de predare și pune accent pe dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor. În cadrul conferinței ne va prezenta modalități în care putem folosi inteligența artificială (AI) ca asistent pentru îmbunătățirea procesului educațional.

Mariarosaria Longo - Profesor înv. primar în sistemul școlar public italian

Fiind pasionată de predarea matematicii se concentrează în primul rând asupra realizării lecțiilor video de matematică pentru Eduboom, al treilea partener internațional al conferinței. Prin activitatea ei își propune să schimbe percepția despre matematică, transformând-o dintr-o disciplină de temut într-un instrument fascinant, demonstrând cum poate fi utilizat în viaţa de zi cu zi și cum ne poate învăța să gândim critic și creativ.

Eduboom creează lecții interactive interesante conform curriculumului. Aceștia sunt deja un model de succes în Bulgaria prin Ucha.se (care înseamnă „eu învăţ”) şi în Italia. Platforma educaţională interactivă are peste 25.000 de lecţii video, teste şi hărţi mentale care respectă curriculumul, utilizate cu uşurinţă de peste 1.000.000 de profesori, elevi şi părinţi, totalizând 99.000.000 de vizualizări.

Simona Ghenea - Profesor pentru înv. primar la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova

Simona este profesor metodist, formator certificat, formator CCD Dolj în multiple ocazii, membru al Corpului Național al experților în management educațional, mentor de practică pedagogică. Are un interes sporit pentru platforme digitale, motiv pentru care este ambasador eTwinning, Scientix, Genially, Quiver, Wakelet si Bookcreator.

Genially este o platformă online de creare conținut digital, animat și interactiv. Cu o comunitate de peste 15 milioane de utilizatori, Genially este o companie globală prezentă în peste 190 de țări.

Irina Ştefănescu - Partener de învăţare şi dezvoltare pentru oameni şi organizaţiile lor; fondator al FLUX Training and Consultancy şi Sociodrama Centre Romania

De formaţie chimist şi specializată în training, coaching, psihodramă clasică şi sociodramă, Irina lucrează cu echipe din organizaţii utilizând sociodramă și metode de acțiune. Totodată, este membru activ al comunității internaționale de practicieni ai metodelor de acţiune și antrenează manageri, consultanți în business, traineri, facilitatori, coachi și specialiști în educație prin colaboratorii săi din România, Bulgaria, Elveția, Grecia, Serbia şi Ucraina. Începând cu anul 2008, Irina lucrează și cu cadre didactice din România pentru a aduce metodele de acțiune în sala de clasă, stimulând învățarea.

Moderatori responsabili de magie

Cristian Dițoiu este profesor la Universitatea București, designer de produse educaționale,  co-fondator și administrator la EduMagic, co-fondator Învăț și Zâmbesc. În trecut: director marketing Olimp NET, membru fondator Organizația de Marketing în Turism din România, expert POSDRU, membru fondator Asociaţia Pro-INFO, master și doctorat în Marketing, ASE, licență în Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Politehnică București.

Sorina Conea este creator de experiențe educaționale și co-fondator EduMagic, administrator Învăț și Zâmbesc și trainer certificat Mozaik Education. În trecut: absolventă Founder Institute, manager de produs Asociația Pro-INFO, coordonator PR Innovations for Tomorrow și Future Makers,  co-fondator UX-City, mentor la Universitatea Alternativă, având licență și master în Relații Internaționale Economice, ASE.

Pentru a te înscrie apasă pe Adaugă în coș. Plata se realizează individual doar cu cardul sau prin transfer bancar pentru grupuri. Ana te poate ajuta la telefon 0760.676.802 (L-V, 9-17) sau prin email [email protected]

Organizatori

EduMagic Solutions construiește și livrează experiențe de învățare pentru a ajuta atât profesorii, cât și elevii din România să se reîndrăgostească de învățare și de a readuce magia în educație. EduMagic a creat primul webinar din România pentru profesori de “Creează lecții interactive digitale” în iunie 2019, iar în mai 2020 a fost co-organizator al celui mai mare eveniment live pentru profesori (15000) alături de Editura Didactică și Pedagogică. 

Întreprinderea socială Învăț și Zâmbesc a fost înființată în urma unei finanțări europene în cadrul proiectului „Solidari într-o nouă economie socială, justă și performantă”. Organizația  a pornit de la dorința de a oferi profesorilor din România pregătirea necesară pentru a se adapta contextului actual și a preda captivant pentru elevii nativi digital.

Învață cu drag, mai rapid și mai simplu.

Te invităm să afli de la colegii tăi cum a fost experiența parcurgerii unui curs sau conferințe EduMagic.

Nu te-ai hotărât încă? Abonează-te gratuit la newsletterul EduMagic și primești noutăți atât despre conferință, cât și despre alte cursuri reduse și evenimente gratuite. Abonează-te aici: https://www.edumagic.eu/abonare

Continut Curs 4 Prelegeri + 0 Assignment Duration
1. Introducere 01:00 1 Prelegeri
Introducere 01:00
2. Tutoriale administrative 01:03:58 3 Prelegeri
Cum ţi s-a părut cursul? 01:00:00
Nu uita să ne adresezi întrebări! 02:01
Cum descarci certificatul? 01:57
Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsConferința internațională „Soluții inovatoare în educație”, ediția a X-a, 23 mai 2024
01 ore de continut video
Acces online nelimitat
Disponibil pe laptop sau mobil
Certificat de participare