Conferința internațională „Soluții inovatoare în educație”, ediția a IX-a, 7 dec 2023
Pregăteşte-te să fii uimit! După succesul răsunător al edițiilor anterioare ale conferinţei la care au participat peste 10.000 de profesori, EduMagic și Edudoro te invită să te alături comunității noastre globale la cea de-a IX-a ediție a Conferinței Internaţionale Online „Soluții inovatoare în educație”, pe 7 decembrie (18:00 - 21:00).
Profesori de top din România, SUA, Italia şi Polonia tratează probleme precum:
- dezinteresul elevilor și resursele educaţionale deschise (RED)
- lipsa bazei materiale și schimburile Erasmus
- comunicarea deficitară cu părinţii
- bune practici din SUA, Italia şi Polonia
- viitorul în educaţie
Descoperă din secretele educaţiei alături de prof. univ dr. Serguei Netessine, vice-decan al Wharton School (University of Pennsylvania -Ivy League). Participă indiferent de ciclul de învăţământ la care predai și stai fără grijă, asigurăm traducerea în limba română. Înscrie-te acum la acest regal educaţional, iar la finalul conferinţei primeşti certificatul tău internaţional de participare!
Înscrie-te prin a adăuga în coș.
Obiective de învățare
Trăieşti experienţa magică, nu asişti la un eveniment obişnuit!
Călătoria ta de învăţare în cadrul Conferinței Internaționale Online „Soluții inovatoare în educație”:
Formatorii conferinței internaționale
Prof. univ. dr. Serguei Netessine este vice-decan și profesor universitar la Wharton School din cadrul Universității Pennsylvania, una dintre cele mai vechi și exclusiviste universități Ivy League din SUA. Ultima lui carte „Modelul de afaceri orientat spre risc” a fost publicată de Harvard Business Press în 2014, aceasta fiind doar una dintre multiplele publicații apărute în New York Times, Huffington Post, Forbes, Harvard Business Review. Prof. Netessine a locuit în SUA, Franța, Singapore și Rusia, lucrând ca profesor, cercetător, precum și din postura de consultant pentru organizații din Fortune-500, precum Federal Aviation Administration (USA), Guvernul Singapore, Procter & Gamble, McDonald’s, Rolls Royce sau US Air Force. Ne-a făcut onoarea de a accepta participarea ca formator în cadrul conferinței, unde ne oferă o direcție legată de viitorul educației discutând trenduri precum mutarea în afara certificării către învățare continuă și impactul digitalizării educației prin instrumente precum AI, dar și ce oportunități oferă universitatea pentru elevi și profesori care vor să se dezvolte.
Marta Czyrkiewicz este profesor de matematică în Polonia. Creează resurse educaționale pentru profesori din întreaga lume (SUA, Australia, Italia, India și Polonia), inclusiv jocuri de matematică captivante folosind gamificarea, activități de învățare bazată pe anchete și pe proiecte sau aplicații din viața reală. Are un blog de matematică Inspire Math Matematyka, unde profesorii pot găsi multe idei pentru crearea lecțiilor creative de matematică. Este ambasador al Edudoro în Polonia (Zlotynauczyciel.pl) și livrează workshop-uri pentru profesori, precum și la conferințe, inclusiv Conferințele Asociației Profesorilor de Matematică, Conferința Empathy Education și Conferința „Gamificarea în educație”. Marta ne prezintă la eveniment cum creează resurse de învățare ce sporesc interesul elevilor.
Anna Gaile și Natalia Iudina sunt co-fondatori Edudoro, partenerul internațional al conferinței, care ne prezintă bune practici din Polonia și Italia. Edudoro este o platformă de resurse educaționale originale create de profesori din toate ciclurile de învățământ cuprinzând fișe de lucru, jocuri interactive, prezentări, postere, planuri de lecție, sarcini și exerciții, hărți, programe și tot ce poate fi folosit în procesul educațional. În cadrul platformei există deja 11.000 de materiale și 1.500 de profesori care le creează, iar la conferința noastră vor prezenta cum folosesc profesorii italieni și polonezi resursele la clasă.
Irina de Hillerin este psiholog, profesor și consilier școlar CMBRAE -Centrul Municipiului București de resurse și asistență educațională, autor și trainer atestat de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților. Cu o lungă experiență în domeniul comunicării, și relațiilor cu publicul, Irina va împărtăși câteva secrete despre cum să construiești relații autentice cu părinții.
Simona Ghenea este profesor pentru învățământ primar la Colegiul Național "Elena Cuza" din Craiova, profesor metodist, formator certificat, formator CCD Dolj în multiple ocazii, membru al Corpului Național al experților în management educațional, mentor de practică pedagogică. Are un interes sporit pentru platforme digitale, motiv pentru care este ambasador eTwinning, Scientix, Genially, Quiver, Wakelet si Bookcreator. În cadrul conferinței ne arată cum putem spori interesul elevilor folosind platforma Genially.
Pavăl Florentina este profesor de matematică la ciclul de învăţământ liceal la Colegiul Național "Nicu Gane" din Fălticeni, județul Suceava și creator de conținut pe mai multe rețele de socializare. Pe TikTok , „Profa de Mate Cool”, cum este cunoscută de cei 175.000 de urmăritori ai săi, a reușit să capteze atenția acestora cu clipuri în care prezintă concepte de matematică pe înțelesul tuturor. Împreună cu echipa Tikaboo România a creat TikaMath, un boardgame cu ajutorul căruia copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani pot învăța sau recapitula concepte de bază din matematică. Florentina ne prezintă bune practici despre cum putem combate problema dezinteresului elevilor.
Andrada Mazilu este președinte și membru fondator al Asociației Inițiativa în Educație (inEdu), prof. înv. primar și preșcolar la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara, profesor Merito, profesor facilitator SuperTeach, profesor facilitator al programului creat de Institutul Arbinger USA “Outward Mindset-Mentalitate deschisă în Educaţie” și profesor creator în programul „Învăț și Zâmbesc”. Ne întâlnim la 7 decembrie pentru a dezbate problema lipsei bazei materiale și prezenta soluții concrete și testate. În plus ne spune cum putem ne putem înscrie și participa la proiectele ERASMUS.
Moderatori
Cristian Dițoiu este profesor la Universitatea București, designer de produse educaționale, co-fondator și administrator la EduMagic, co-fondator Învăț și Zâmbesc. În trecut: director marketing Olimp NET, membru fondator Organizația de Marketing în Turism din România, expert POSDRU, membru fondator Asociaţia Pro-INFO, master și doctorat în Marketing, ASE, licență în Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Politehnică București.
Sorina Conea este creator de experiențe educaționale și co-fondator EduMagic, administrator Învăț și Zâmbesc și trainer certificat Mozaik Education. În trecut: absolventă Founder Institute, manager de produs Asociația Pro-INFO, coordonator PR Innovations for Tomorrow și Future Makers, co-fondator UX-City, mentor la Universitatea Alternativă, având licență și master în Relații Internaționale Economice, ASE.
Organizatori
EduMagic Solutions construiește și livrează experiențe de învățare pentru a ajuta atât profesorii, cât și elevii din România să se reîndrăgostească de învățare și de a readuce magia în educație. EduMagic a creat primul webinar din România pentru profesori de “Creează lecții interactive digitale” în iunie 2019, iar în mai 2020 a fost co-organizator al celui mai mare eveniment live pentru profesori (15000) alături de Editura Didactică și Pedagogică.
Edudoro este partenerul internațional al conferinței, care ne prezintă bune practici din Polonia și Italia. Reprezintă o platformă de resurse educaționale originale create de profesori din toate ciclurile de învățământ cuprinzând fișe de lucru, jocuri interactive, prezentări, postere, planuri de lecție, sarcini și exerciții, hărți, programe și tot ce poate fi folosit în procesul educațional. În cadrul platformei există deja 11.000 de materiale și 1.500 de profesori care le creează, iar la conferința noastră vor prezenta cum folosesc profesorii italieni și polonezi resursele la clasă.
Co-organizator al conferinței este întreprinderea socială Învăț și Zâmbesc, care a fost înființată în urma unei finanțări europene în cadrul proiectului „Solidari într-o nouă economie socială, justă și performantă”. Organizațiaa pornit de la dorința de a oferi profesorilor din România pregătirea necesară pentru a se adapta contextului actual și a preda captivant pentru elevii nativi digital.
Învață cu drag, mai rapid și mai simplu.
- Rusu Dana-AdrianaPerfect... View morePerfect
- Alina GeorgianaMi-a facut o deosebita placere sa parcurg acest curs... am constatat cat de importanta este comunicarea nonviolenta si cate beneficii poate avea pentru starea de bine personala si a celorlalti.....am învațat si am zâmbit...
- PetrutaInteresant si util... View moreInteresant si util!
- Todea FloareMinunat... View moreMinunat
- Faridaun curs foarte interesant... View moreun curs foarte interesant
- LizetaIl recomand tututror 1... View moreIl recomand tututror 1
- LizetaUn curs util si relazant... View moreUn curs util si relazant .
- Robu LilianaAm aflat lucruri utile și interesante în cadrul unei teme de mare actualitate!
- DUMITRASCU ROXANA GIANUNAEVENIMENTUL A FOST DEOSEBIT, UN REGAL... View moreEVENIMENTUL A FOST DEOSEBIT, UN REGAL